A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 450 darabot vásárolt a Wiwe mobil EKG készülékből azért, hogy az eddiginél rendszeresebben szűrhesse játékosait

A 35 évnél fiatalabb sportolók hirtelen halálának előfordulása az azonos életkorú egészséges nem sportolókéhoz képest közel háromszoros. A különböző sportágakban a veszélyeztetettség nagyon különbözik, a labdarúgásban a leggyakoribb a hirtelen szívhalál előfordulása – olvasható az MLSZ közleményében, amely szerint labdarúgói hirtelen halál nem csak az élsportolókat veszélyezteti, hanem a meccs során ugyancsak nagy terhelést kapó játékvezetőket, valamint nagy számban sportoló amatőr játékosokat is.

Ezt szem előtt tartva döntött a labdarúgó-szövetség úgy, hogy 450 darabot vásárol mobil EKG-diagnosztikai készülékből – tájékoztatott a myWiwe diagnosztikai cég, miután a napokban átadott 50 darabot az MLSZ Központnak, 20-20 darabot az MLSZ Megyei Igazgatóságainak.

A mindössze 40 gm-os készülék segítségével bárhol, bármikor elvégezhető az 1 perces előszűrés napi korlátlan számban, így a rögzített EKG-felvételek segítséget nyújthatnak az orvosi döntésekben azáltal, hogy növelik a veszélyes ritmuszavarok kiszűrésének esélyét.